duminică, 13 februarie 2011

Estera capitolul 6

1. In noaptea aceea, imparatul n-a putut sa doarma si a poruncit sa-i aduca langa el cartea aducerilor aminte, Cronicile. Le-au citit inaintea imparatului,
2. si s-a gasit scris ce descoperise Mardoheu cu privire la Bigtan si Teres, cei doi fameni ai imparatului, pazitorii pragului, care voisera sa intinda mana asupra imparatului Ahasveros.
3. Imparatul a zis: "Ce cinste si marire i s-a facut lui Mardoheu pentru aceasta?" - "Nu i s-a facut nimic", au raspuns cei ce slujeau imparatului.
4. Atunci imparatul a zis: "Cine este in curte?" - Haman venise in curtea de afara a casei imparatului sa ceara imparatului sa spanzure pe Mardoheu pe lemnul pe care-l pregatise pentru el. -
5. Slujitorii imparatului i-au raspuns: "Haman este in curte." Si imparatul a zis: "Sa intre."
6. Haman a intrat, si imparatul i-a zis: "Ce trebuie facut pentru un om pe care vrea sa-l cinsteasca imparatul?" Haman si-a zis in sine: "Pe cine altul decat pe mine ar vrea imparatul sa-l cinsteasca?"
7. Si Haman a raspuns imparatului: "Omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca
8. trebuie sa i se aduca haina imparateasca, aceea cu care se imbraca imparatul, si calul pe care calareste imparatul si sa i se puna cununa imparateasca pe cap.
9. Sa se dea haina si calul uneia din capeteniile de seama ale imparatului, apoi sa imbrace cu haina pe omul acela pe care vrea sa-l cinsteasca imparatul, sa-l plimbe calare pe cal prin locul deschis al cetatii si sa se strige inaintea lui: "Asa se face omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca!"
10. Imparatul a zis lui Haman: "Ia indata haina si calul, cum ai zis, si fa asa iudeului Mardoheu, care sade la poarta imparatului. Nu lasa nefacut nimic din ce ai spus."
11. Si Haman a luat haina si calul, a imbracat pe Mardoheu, l-a plimbat calare pe cal prin locul deschis al cetatii si a strigat inaintea lui: "Asa se face omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca!"
12. Mardoheu s-a intors la poarta imparatului, si Haman s-a dus in graba acasa, mahnit si cu capul acoperit.
13. Haman a istorisit nevestei sale, Zeres, si tuturor prietenilor sai tot ce i se intamplase. Si inteleptii lui si nevasta sa, Zeres, i-au zis: "Daca Mardoheu, inaintea caruia ai inceput sa cazi, este din neamul iudeilor, nu vei putea face nimic impotriva lui, ci vei cadea inaintea lui."
14. Pe cand ii vorbeau ei inca, au venit famenii imparatului si au luat indata pe Haman la ospatul pe care-l pregatise Estera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu