duminică, 13 februarie 2011

Estera capitolul 5

1. A treia zi, Estera s-a imbracat cu hainele imparatesti si a venit in curtea dinauntru a casei imparatului, inaintea casei imparatului. Imparatul sedea pe scaunul lui imparatesc in casa imparateasca, in fata usii casei.
2. Cand a vazut imparatul pe imparateasa Estera in picioare in curte, ea a capatat trecere inaintea lui. Si imparatul a intins Esterei toiagul imparatesc pe care-l tinea in mana. Estera s-a apropiat si a atins varful toiagului.
3. Imparatul i-a zis: "Ce ai tu, imparateasa Estero, si ce ceri? Chiar daca ai cere jumatate din imparatie, iti voi da."
4. Estera a raspuns: "Daca imparatul gaseste cu cale, sa vina imparatul astazi cu Haman la ospatul pe care i l-am pregatit."
5. Si imparatul a zis: "Duceti-va indata si aduceti pe Haman, cum doreste Estera." Imparatul s-a dus cu Haman la ospatul pe care-l pregatise Estera.
6. Si pe cand beau vin, imparatul a zis Esterei: "Care este cererea ta? Ea iti va fi implinita. Ce doresti? Chiar daca ai cere jumatate din imparatie, o vei capata."
7. Estera a raspuns: "Iata ce cer si ce doresc.
8. Daca am capatat trecere inaintea imparatului si daca gaseste cu cale imparatul sa-mi indeplineasca cererea si sa-mi faca dorinta, sa mai vina imparatul cu Haman si la ospatul pe care li-l voi pregati, si maine voi da raspuns imparatului dupa porunca lui."
9. Haman a iesit in ziua aceea vesel si cu inima multumita. Dar, cand a vazut la poarta imparatului pe Mardoheu, care nu se scula, nici nu se misca inaintea lui, s-a umplut de manie impotriva lui Mardoheu.
10. A stiut totusi sa se stapaneasca si s-a dus acasa. Apoi a trimis sa aduca pe prietenii sai si pe nevasta sa, Zeres.
11. Haman le-a vorbit despre stralucirea bogatiilor lui, despre numarul fiilor sai, despre tot ce facuse imparatul ca sa-l ridice in vrednicie si despre locul pe care i-l daduse mai presus de capeteniile si slujitorii imparatului.
12. Si a adaugat: "Eu sunt chiar singurul pe care imparateasa Estera l-a primit impreuna cu imparatul la ospatul pe care l-a facut, si sunt poftit si pe maine la ea cu imparatul.
13. Dar toate acestea n-au niciun pret pentru mine cata vreme voi vedea pe Mardoheu, iudeul acela, sezand la poarta imparatului."
14. Nevasta sa, Zeres, si toti prietenii lui i-au zis: "Sa se pregateasca o spanzuratoare inalta de cincizeci de coti, si maine dimineata cere imparatului ca Mardoheu sa fie spanzurat. Apoi vei merge vesel la ospat cu imparatul." Parerea aceasta a placut lui Haman si a pus sa pregateasca spanzuratoarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu