duminică, 13 februarie 2011

Estera capitolul 4

1. Mardoheu, afland tot ce se petrecea, si-a sfasiat hainele, s-a imbracat cu un sac si s-a presarat cu cenusa. Apoi s-a dus in mijlocul cetatii, scotand cu putere strigate amare,
2. si a mers pana la poarta imparatului, a carei intrare era oprita oricui era imbracat cu un sac.
3. In fiecare tinut unde ajungea porunca imparatului si hotararea lui a fost o mare jale printre iudei; posteau, plangeau si se boceau, si multi se culcau in sac si cenusa.
4. Slujnicele Esterei si famenii ei au venit si i-au spus lucrul acesta. Si imparateasa a ramas ingrozita. A trimis haine lui Mardoheu ca sa-l imbrace si sa ia sacul de pe el, dar el nu le-a primit.
5. Atunci Estera a chemat pe Hatac, unul din famenii pe care-i pusese imparatul in slujba ei, si l-a insarcinat sa se duca sa intrebe pe Mardoheu ce inseamna lucrul acesta si de unde vine.
6. Hatac s-a dus la Mardoheu in locul deschis al cetatii, inaintea portii imparatului.
7. Si Mardoheu i-a istorisit tot ce i se intamplase si i-a spus suma de argint pe care fagaduise Haman ca o va da vistieriei imparatului in schimbul macelaririi iudeilor.
8. I-a dat si cuprinsul poruncii vestite in Susa in vederea nimicirii lor, ca s-o arate Esterei si sa-i spuna totul. Si a poruncit ca Estera sa se duca la imparat sa-l roage si sa staruie de el pentru poporul sau.
9. Hatac a venit si a spus Esterei cuvintele lui Mardoheu.
10. Estera a insarcinat pe Hatac sa se duca sa spuna lui Mardoheu:
11. "Toti slujitorii imparatului si poporul din tinuturile imparatului stiu ca este o lege care pedepseste cu moartea pe oricine, fie barbat, fie femeie, care intra la imparat, in curtea dinauntru, fara sa fie chemat. Numai acela scapa cu viata caruia ii intinde imparatul toiagul lui imparatesc de aur. Si eu n-am fost chemata la imparat de treizeci de zile."
12. Cand s-au spus cuvintele Esterei lui Mardoheu,
13. Mardoheu a trimis urmatorul raspuns Esterei: "Sa nu-ti inchipui ca numai tu vei scapa dintre toti iudeii, pentru ca esti in casa imparatului.
14. Caci, daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri. Si cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la imparatie?"
15. Estera a trimis sa spuna lui Mardoheu:
16. "Du-te, strange pe toti iudeii care se afla in Susa si postiti pentru mine, fara sa mancati, nici sa beti, trei zile, nici noaptea, nici ziua. Si eu voi posti odata cu slujnicele mele; apoi voi intra la imparat, in ciuda legii; si, daca va fi sa pier, voi pieri."
17. Mardoheu a plecat si a facut tot ce-i poruncise Estera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu