sâmbătă, 26 februarie 2011

Apocalipsa capitolul 8

1. Cand a rupt Mielul pecetea a saptea, s-a facut in cer o tacere de aproape o jumatate de ceas.
2. Si am vazut pe cei sapte ingeri, care stau inaintea lui Dumnezeu; si li s-au dat sapte trambite.
3. Apoi a venit un alt inger, care s-a oprit in fata altarului, cu o cadelnita de aur. I s-a dat tamaie multa, ca s-o aduca, impreuna cu rugaciunile tuturor sfintilor, pe altarul de aur care este inaintea scaunului de domnie.
4. Fumul de tamaie s-a ridicat din mana ingerului inaintea lui Dumnezeu, impreuna cu rugaciunile sfintilor.
5. Apoi ingerul a luat cadelnita, a umplut-o din focul de pe altar si l-a aruncat pe pamant. Si s-au starnit tunete, glasuri, fulgere si un cutremur de pamant.
6. Si cei sapte ingeri care aveau cele sapte trambite s-au pregatit sa sune din ele.
7. Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa.
8. Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange,
9. si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit.
10. Al treilea inger a sunat din trambita. Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie; a cazut peste a treia parte din rauri si peste izvoarele apelor.
11. Steaua se chema "Pelin"; si a treia parte din ape s-au prefacut in pelin. Si multi oameni au murit din pricina apelor, pentru ca fusesera facute amare.
12. Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea.
13. M-am uitat si am auzit un vultur care zbura prin mijlocul cerului si zicea cu glas tare: "Vai, vai, vai de locuitorii pamantului din pricina celorlalte sunete de trambita ale celor trei ingeri care au sa mai sune."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu