sâmbătă, 26 februarie 2011

Apocalipsa capitolul 6

1. Cand a rupt Mielul cea dintai din cele sapte peceti, m-am uitat si am auzit pe una din cele patru fapturi vii zicand cu un glas ca de tunet: "Vino si vezi!"
2. M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal alb. Cel ce statea pe el avea un arc; i s-a dat o cununa si a pornit biruitor si ca sa biruie.
3. Cand a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua faptura vie zicand: "Vino si vezi."
4. Si s-a aratat un alt cal, un cal rosu. Cel ce statea pe el a primit puterea sa ia pacea de pe pamant, pentru ca oamenii sa se injunghie unii pe altii, si i s-a dat o sabie mare.
5. Cand a rupt Mielul pecetea a treia, am auzit pe a treia faptura vie zicand: "Vino si vezi!" M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal negru. Cel ce statea pe el avea in mana o cumpana.
6. Si, in mijlocul celor patru fapturi vii, am auzit un glas care zicea: "O masura de grau pentru un leu! Trei masuri de orz pentru un leu! Dar sa nu vatami untdelemnul si vinul!"
7. Cand a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul fapturii a patra zicand: "Vino si vezi!"
8. M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal galbui. Cel ce statea pe el se numea Moartea, si impreuna cu el venea dupa el Locuinta mortilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pamantului, ca sa ucida cu sabia, cu foamete, cu molima si cu fiarele pamantului.
9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"
11. Fiecaruia din ei i s-a dat o haina alba si li s-a spus sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei.
12. Cand a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sangele,
13. si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic.
14. Cerul s-a strans ca o carte de piele pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.
15. Imparatii pamantului, domnitorii, capitanii ostilor, cei bogati si cei puternici, toti robii si toti oamenii slobozi s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor.
16. Si ziceau muntilor si stancilor: "Cadeti peste noi si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului;
17. caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu