duminică, 27 februarie 2011

Apocalipsa capitolul 19

1. Dupa aceea, am auzit in cer ca un glas puternic de gloata multa care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea!
2. Pentru ca judecatile Lui sunt adevarate si drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pamantul cu curvia ei, si a razbunat sangele robilor Sai din mana ei."
3. Si au zis a doua oara: "Aleluia!… Fumul ei se ridica in sus in vecii vecilor!"
4. Si cei douazeci si patru de batrani, si cele patru fapturi vii s-au aruncat la pamant si s-au inchinat lui Dumnezeu, care sedea pe scaunul de domnie. Si au zis: "Amin! Aleluia!"
5. Si, din scaunul de domnie a iesit un glas care zicea: "Laudati pe Dumnezeul nostru, toti robii Lui, voi care va temeti de El, mici si mari!"
6. Si am auzit, ca un glas de gloata multa, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: "Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel atotputernic a inceput sa imparateasca.
7. Sa ne bucuram, sa ne inveselim si sa-I dam slava! Caci a venit nunta Mielului; sotia Lui s-a pregatit
8. si i s-a dat sa se imbrace cu in subtire, stralucitor si curat." (Inul subtire sunt faptele neprihanite ale sfintilor.)
9. Apoi mi-a zis: "Scrie: Ferice de cei chemati la ospatul nuntii Mielului!" Apoi mi-a zis: "Acestea sunt adevaratele cuvinte ale lui Dumnezeu!"
10. Si m-am aruncat la picioarele lui ca sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis: "Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai care pastreaza marturia lui Isus. Lui Dumnezeu inchina-te! (Caci marturia lui Isus este duhul prorociei.)"
11. Apoi am vazut cerul deschis, si iata ca s-a aratat un cal alb! Cel ce statea pe el se cheama "Cel credincios - si "Cel adevarat", si El judeca si Se lupta cu dreptate.
12. Ochii Lui erau ca para focului; capul il avea incununat cu multe cununi imparatesti si purta un nume scris pe care nimeni nu-l stie, decat numai El singur.
13. Era imbracat cu o haina inmuiata in sange. Numele Lui este: "Cuvantul lui Dumnezeu."
14. Ostile din cer Il urmau calare pe cai albi, imbracate cu in subtire, alb si curat.
15. Din gura Lui iesea o sabie ascutita, ca sa loveasca neamurile cu ea, pe care le va carmui cu un toiag de fier. Si va calca cu picioarele teascul vinului maniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.
16. Pe haina si pe coapsa avea scris numele acesta: "Imparatul imparatilor si Domnul domnilor."
17. Apoi am vazut un inger care statea in picioare in soare. El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului: "Veniti, adunati-va la ospatul cel mare al lui Dumnezeu,
18. ca sa mancati carnea imparatilor, carnea capitanilor, carnea celor viteji, carnea cailor si a calaretilor si carnea a tot felul de oameni, slobozi si robi, mici si mari!"
19. Si am vazut fiara si pe imparatii pamantului si ostile lor adunate ca sa faca razboi cu Cel ce sedea calare pe cal si cu oastea Lui.
20. Si fiara a fost prinsa. Si, impreuna cu ea, a fost prins prorocul mincinos care facuse inaintea ei semnele cu care amagise pe cei ce primisera semnul fiarei si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc care arde cu pucioasa.
21. Iar ceilalti au fost ucisi cu sabia care iesea din gura Celui ce sedea calare pe cal. Si toate pasarile s-au saturat din carnea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu