vineri, 25 februarie 2011

2 Corinteni capitolul 9

1. Este de prisos sa va mai scriu cu privire la strangerea de ajutoare pentru sfinti.
2. Cunosc, in adevar, bunavointa voastra, cu care ma laud cu privire la voi catre macedoneni si le spun ca Ahaia este gata de acum un an. Si ravna voastra a imbarbatat pe foarte multi din ei.
3. Am trimis totusi pe frati, pentru ca lauda noastra cu voi sa nu fie nimicita cu prilejul acesta, ci sa fiti gata, cum am spus.
4. Daca vor veni vreunii din Macedonia cu mine, si nu va vor gasi gata, n-as vrea ca noi (ca sa nu zicem voi) sa fim dati de rusine in increderea aceasta.
5. De aceea, am socotit de trebuinta sa rog pe frati sa vina mai inainte la voi si sa pregateasca strangerea darurilor fagaduite de voi, ca ele sa fie gata, facute cu darnicie, nu cu zgarcenie.
6. Sa stiti: cine seamana putin, putin va secera; iar cine seamana mult, mult va secera.
7. Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci "pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu."
8. Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna,
9. dupa cum este scris: "A imprastiat, a dat saracilor, neprihanirea lui ramane in veac."
10. "Cel ce da samanta semanatorului si paine pentru hrana" va va da si va va inmulti si voua samanta de semanat si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre.
11. In chipul acesta veti fi imbogatiti in toate privintele pentru orice darnicie, care, prin noi, va face sa se aduca multumiri lui Dumnezeu.
12. Caci ajutorul dat de darurile acestea, nu numai ca acopera nevoile sfintilor, dar este si o pricina de multe multumiri catre Dumnezeu.
13. Asa ca, dovada data de voi prin ajutorul acesta ii face sa slaveasca pe Dumnezeu pentru ascultarea pe care marturisiti ca o aveti fata de Evanghelia lui Hristos si pentru darnicia ajutorului vostru fata de ei si fata de toti;
14. si-i face sa se roage pentru voi si sa va iubeasca din inima, pentru harul nespus de mare al lui Dumnezeu fata de voi.
15. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu