vineri, 25 februarie 2011

1 Timotei capitolul 4

1. Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor,
2. abatuti de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni, insemnati cu fierul rosu in insusi cugetul lor.
3. Ei opresc casatoria si intrebuintarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a facut ca sa fie luate cu multumiri de catre cei ce cred si cunosc adevarul.
4. Caci orice faptura a lui Dumnezeu este buna, si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumiri,
5. pentru ca este sfintit prin Cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune.
6. Daca vei pune in mintea fratilor aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindca te hranesti cu cuvintele credintei si ale bunei invataturi pe care ai urmat-o pana acum.
7. Fereste-te de basmele lumesti si babesti. Cauta sa fii evlavios.
8. Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare.
9. Iata un cuvant adevarat si cu totul vrednic de primit!
10. Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel Viu, care este Mantuitorul tuturor oamenilor, si mai ales al celor credinciosi.
11. Porunceste si invata aceste lucruri.
12. Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.
13. Pana voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora.
14. Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor.
15. Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti.
16. Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii pe care o dai altora; staruie in aceste lucruri, caci, daca vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu