miercuri, 23 februarie 2011

Marcu capitolul 2

1. Dupa cateva zile, Isus S-a intors in Capernaum. S-a auzit ca este in casa
2. si s-au adunat indata asa de multi, ca nu putea sa-i mai incapa locul dinaintea usii. El le vestea Cuvantul.
3. Au venit la El niste oameni care I-au adus un slabanog, purtat de patru insi.
4. Fiindca nu puteau sa ajunga pana la El, din pricina norodului, au desfacut acoperisul casei unde era Isus si, dupa ce l-au spart, au coborat pe acolo patul in care zacea slabanogul.
5. Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: "Fiule, pacatele iti sunt iertate!"
6. Unii din carturari, care erau de fata, se gandeau in inimile lor:
7. "Cum vorbeste Omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu?"
8. Indata, Isus a cunoscut, prin duhul Sau, ca ei gandeau astfel in ei si le-a zis: "Pentru ce aveti astfel de ganduri in inimile voastre?
9. Ce este mai lesne: a zice slabanogului: "Pacatele iti sunt iertate", ori a zice: "Scoala-te, ridica-ti patul si umbla"?
10. Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele,
11. "Tie iti poruncesc", a zis El slabanogului, "scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa."
12. Si indata, slabanogul s-a sculat, si-a ridicat patul si a iesit afara in fata tuturor; asa ca toti au ramas uimiti si slaveau pe Dumnezeu si ziceau: "Niciodata n-am vazut asa ceva!"
13. Isus a iesit iarasi la mare. Toata multimea venea la El; si El invata pe toti.
14. Cand trecea pe acolo, a vazut pe Levi, fiul lui Alfeu, sezand la vama. Si i-a zis: "Vino dupa Mine!" Levi s-a sculat si a mers dupa El.
15. Pe cand sedea Isus la masa in casa lui Levi, multi vamesi si pacatosi au sezut si ei la masa cu El si cu ucenicii Lui; caci erau multi care mergeau de obicei dupa El.
16. Carturarii si fariseii, cand L-au vazut mancand cu vamesii si cu pacatosii, au zis ucenicilor Lui: "De ce mananca El si bea cu vamesii si cu pacatosii?"
17. Isus, cand a auzit acest lucru, le-a zis: "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi."
18. Ucenicii lui Ioan si fariseii obisnuiau sa posteasca. Ei au venit si au zis lui Isus: "Pentru ce ucenicii lui Ioan si ai fariseilor postesc, iar ucenicii Tai nu postesc?"
19. Isus le-a raspuns: "Oare pot posti nuntasii cata vreme este mirele cu ei? Cata vreme au pe mire cu ei, nu pot posti.
20. Vor veni zile cand va fi luat mirele de la ei, si atunci vor posti in ziua aceea.
21. Nimeni nu coase un petic de postav nou la o haina veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, si mai rea ruptura se face.
22. Si nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, si vinul se varsa, iar burdufurile se prapadesc; ci vinul nou este pus in burdufuri noi."
23. S-a intamplat ca intr-o zi de Sabat, Isus trecea prin lanurile de grau. Ucenicii Lui, pe cand mergeau, au inceput sa smulga spice de grau.
24. Fariseii I-au zis: "Vezi, de ce fac ei ce nu este ingaduit sa faca in ziua Sabatului?"
25. Isus le-a raspuns: "Oare n-ati citit niciodata ce a facut David, cand a fost in nevoie si cand a flamanzit el si cei ce erau impreuna cu el?
26. Cum a intrat in casa lui Dumnezeu, in zilele marelui preot Abiatar, si a mancat painile pentru punerea inaintea Domnului, pe care nu este ingaduit sa le manance decat preotii? Si cum a dat din ele chiar si celor ce erau cu el?"
27. Apoi le-a zis: "Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat;
28. asa ca Fiul omului este Domn chiar si al Sabatului."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu