joi, 24 februarie 2011

Faptele Apostolilor capitolul 12

1. Cam in aceeasi vreme, imparatul Irod a pus mainile pe unii din biserica, pentru ca sa-i chinuiasca;
2. si a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan.
3. Cand a vazut ca lucrul acesta place iudeilor, a mai pus mana si pe Petru. - Erau zilele praznicului Azimelor. -
4. Dupa ce l-a prins si l-a bagat in temnita, l-a pus sub paza a patru cete de cate patru ostasi, cu gand ca dupa Pasti sa-l scoata inaintea norodului.
5. Deci Petru era pazit in temnita, si biserica nu inceta sa inalte rugaciuni catre Dumnezeu pentru el.
6. In noaptea zilei cand avea de gand Irod sa-l infatiseze la judecata, Petru dormea intre doi ostasi, legat de maini cu doua lanturi; si niste pazitori pazeau temnita la usa.
7. Si iata, un inger al Domnului a stat langa el pe neasteptate, si o lumina a stralucit in temnita. Ingerul a desteptat pe Petru, lovindu-l in coasta, si i-a zis: "Scoala-te iute!" Lanturile i-au cazut jos de pe maini.
8. Apoi ingerul i-a zis: "Incinge-te si leaga-ti incaltamintea." Si el a facut asa. Ingerul i-a mai zis: "Imbraca-te in haina si vino dupa mine."
9. Petru a iesit afara si a mers dupa el, fara sa stie daca ce facea ingerul este adevarat. I se parea ca are o vedenie.
10. Dupa ce au trecut de straja intai si a doua, au ajuns la poarta de fier care da in cetate, si ea li s-a deschis singura; au iesit si au trecut intr-o ulita. Indata, ingerul a plecat de langa el.
11. Cand si-a venit Petru in fire, a zis: "Acum vad cu adevarat ca Domnul a trimis pe ingerul Sau si m-a scapat din mana lui Irod si de la tot ce astepta poporul iudeu."
12. Dupa ce si-a dat bine seama de cele intamplate, s-a indreptat spre casa Mariei, mama lui Ioan, zis si Marcu, unde erau adunati multi laolalta si se rugau.
13. A batut la usa care dadea in pridvor; si o slujnica, numita Roda, a venit sa vada cine e.
14. A cunoscut glasul lui Petru; si, de bucurie, in loc sa deschida, a alergat inauntru sa dea de veste ca Petru sta inaintea portii.
15. "Esti nebuna!", i-au zis ei. Dar ea staruia si spunea ca el este. Ei, dimpotriva, ziceau: "Este ingerul lui."
16. Petru insa batea mereu. Au deschis si au ramas incremeniti cand l-au vazut.
17. Petru le-a facut semn cu mana sa taca, le-a istorisit cum il scosese Domnul din temnita si a zis: "Spuneti lucrul acesta lui Iacov si fratilor." Apoi a iesit si s-a dus in alt loc.
18. Cand s-a facut ziua, ostasii au fost intr-o mare fierbere, ca sa stie ce s-a facut Petru.
19. Irod, dupa ce l-a cautat in toate partile, si nu l-a aflat, a luat la cercetare pe pazitori si a poruncit sa-i omoare. In urma s-a coborat din Iudeea la Cezareea, ca sa ramana acolo.
20. Irod era foarte maniat pe cei din Tir si din Sidon. Dar acestia au venit toti intr-un gand la el; si, dupa ce au castigat de partea lor pe Blast, care era mai mare peste odaia de dormit a imparatului, au cerut pace, pentru ca tara lor se hranea din tara imparatului.
21. Intr-o zi anumita, Irod s-a imbracat cu hainele lui imparatesti, a sezut pe scaunul lui imparatesc si le vorbea.
22. Norodul a strigat: "Glas de Dumnezeu, nu de om!"
23. Indata l-a lovit un inger al Domnului, pentru ca nu daduse slava lui Dumnezeu. Si a murit mancat de viermi.
24. Insa Cuvantul lui Dumnezeu se raspandea tot mai mult, si numarul ucenicilor se marea.
25. Barnaba si Saul, dupa ce si-au implinit insarcinarea, s-au intors din Ierusalim, luand cu ei pe Ioan, zis si Marcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu