joi, 24 februarie 2011

1 Corinteni capitolul 6

1. Cum! Cand vreunul din voi are vreo neintelegere cu altul, indrazneste el sa se judece cu el la cei nelegiuiti, si nu la sfinti?
2. Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate?
3. Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia?
4. Deci cand aveti neintelegeri pentru lucrurile vietii acesteia, voi puneti judecatori pe aceia pe care biserica nu-i baga in seama?
5. Spre rusinea voastra zic lucrul acesta. Astfel, nu este intre voi nici macar un singur om intelept, care sa fie in stare sa judece intre frate si frate?
6. Dar un frate se duce la judecata cu alt frate, si inca inaintea necredinciosilor!
7. Chiar faptul ca aveti judecati intre voi este un cusur pe care-l aveti. Pentru ce nu suferiti mai bine sa fiti nedreptatiti? De ce nu rabdati mai bine paguba?
8. Dar voi singuri sunteti aceia care nedreptatiti si pagubiti si inca pe frati!
9. Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii,
10. nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
11. Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, in Numele Domnului Isus Hristos si prin Duhul Dumnezeului nostru.
12. Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine.
13. Mancarile sunt pentru pantece, si pantecele este pentru mancari. Si Dumnezeu va nimici si pe unul si pe celelalte. Dar trupul nu este pentru curvie; el este pentru Domnul, si Domnul este pentru trup.
14. Si Dumnezeu, care a inviat pe Domnul, ne va invia si pe noi cu puterea Sa.
15. Nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Hristos? Voi lua eu madularele lui Hristos, si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum!
16. Nu stiti ca cine se lipeste de o curva este un singur trup cu ea? Caci este zis: "Cei doi se vor face un singur trup".
17. Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El.
18. Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau.
19. Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri?
20. Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu